Hovězí na česneku

Hovězí na česneku

 

hovězí na česneku

Hovězí na česneku, co budeme potřebovat

  • 500 g zadního hovězího
  • 50 g slaniny
  • olej
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • vývar nebo hovězí bujón
  • voda na podlití, sůl, pepř, mouka na zahuštění

Hovězí na česneku – postup:

na oleji pozvolna rozpustíme rozkrájenou slaninu. Očištěné hovězí maso zprudka opečeme na tuku se slaninou, přidáme nasekanou cibuli a česnek, společně poté krátce restujeme do tmavé barvy. Podlijeme vodou nebo vývarem, pokud vodou, přidáme bujón. Pod pokličkou pozvolna dusíme v troubě do měkka asi 2 – 3 hodiny na 160C.

Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a chvíli povaříme.

K masu se hodí rýže.

Máte nějaký zajímavý recept, o který byste se chtěli s námi podělit? Pokud ano, budeme se na vaše recepty těšit!

 

Napsat komentář