Hráškové rizoto s chřestem

Hráškové rizoto s chřestem

 

Grüne Spargel

Hráškové rizoto s chřestem, co si připravit:

  • 200 g rýže na rizoto
  • 1 cibule
  • lžíce olivového oleje
  • 500 ml vývaru
  • 200 g zeleného chřestu
  • 150 g vařeného krůtího či kuřecího masa
  • 200 g zeleného hrášku – mraženého
  • 125 g zakysané smetany
  • 100 g parmazánu
  • 1/2 lžičky kari koření

Hráškové rizoto s chřestem – příprava:

rýži propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na osminky, olivový olej, sůl, kari koření a zalijeme vývarem.

Vše přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme asi 20 minut – dokud se voda nevyvaří a rýže není měkká.

Mezitím z chtřestu odkrojíme tuhé konce, omyjeme ho a dáme povařit cca na 5 minut do osolené vody. Vařený chřest vyjmeme a udržujeme v teple.

Před dokončením přimícháme k rýži vařené maso, které pokrájíme na malé kousky a hrášek, aby se vše společně prohřálo.

Chřest, smetanu a parmazán přidáváme až do hotových porcí.

Máte nějaký zajímavý recept, o který byste se chtěli s námi podělit? Pokud ano, budeme se na vaše recepty těšit!

 

Napsat komentář