Pamlsky pro psy jako skvělý doplněk stravy

Máte doma psa a ráda byste mu dopřála nějakou pochoutku? Máte-li pocit, že postačí obyčejný kousek salámu anebo jiná pochutina, kterou milujeme spíše my lidé, jste na omylu! Psi si zaslouží kvalitní laskominy, které jim budou chutnat a nijak neuškodí jejich zdraví. Naopak je možné volit takové speciality, jež dokážou přispět k jejich skvělé kondici a celkovému zdravotnímu stavu. Podívejme se tedy podrobněji na to, jaké dobroty existují a kdy je podávat.

pug-690566_1280

Pamlsky nenahrazují běžnou stravu

V první řadě je třeba poznamenat, že pamlsky pro psy nesmí nahazovat plnohodnotnou stravu. Obsahují sice spousty prospěšných látek, nicméně svým energetickým obsahem a složením rozhodně psí granule nebo konzervy nemohou alternovat. Slouží spíše jako odměna vašeho mazlíka za výkon, který předvedl. Na procházkách i na cvičištích se vám budou nejrůznější dobroty neskutečně hodit a doma je stoprocentně nezapomenete.

Vybírejte z různých druhů

Možnosti volby psích pamlsků jsou velmi různorodé. Existují totiž takové, které jsou vyrobeny ze speciálních surovin. Chcete-li dopřát psovi vynikající přírodní chuť a možnost pořádného kousání, vyplatí se pamlsky z buvolí kůže. Najdeme je v různém provedení od různých malých suků a kostiček až po klasické velké buvolí uši. Výborné jsou i masové doplňky a v neposlední řadě speciální dentální kosti a kousky, které dostanou z chrupu psa nečistoty a bakterie.

Orientujte se i podle velikosti psa

Jestliže máte doma pouze nějakého menšího pejska, určitě se vyplatí koupit mu třeba malé sušenky pro psy, které pohodlně rozkouše a jejich zbytky nenajdete okolo na podlaze. Naopak pro velká plemena můžete klidně vybírat nejrůznější velké kosti nebo jiné kusy, které dokáže pozřít. Vybírat byste měli i podle energetického obsahu pamlsku. Velký pes si zaslouží větší množství energie.