4 pravidla pro zařízení opravdu bezpečného hromosvodu


Potřebujete přidat na svůj dům hromosvod, nebo řešíte opravu stávajícího nevyhovujícího řešení? V obou případech se vám jistě budou hodit následují čtyři praktické rady, s jejichž pomocí zvolíte odpovídající, a především dostatečně bezpečné řešení. Podívejte se, na co konkrétně se zaměřit při výběru hromosvodu, ať jasně víte, na co si dát pozor.

Správně připravený návrh

Hned prvním krokem instalace nového kvalitního hromosvodu je příprava návrhu. Obecně může mít takový návrh hromosvodu hned několik různých podob, které se liší konkrétním umístěním na domě. Sami si pak následně můžete zvolit, jakou stranu preferujete. Záleží totiž na tom, aby uzemnění nijak nepřekáželo a v těsném dosahu nebyly potenciálně hořlavé materiály.

Kvalitní uzemnění

Z pohledu samotné konstrukce jsou samozřejmě důležité všechny díly, ale naprosto klíčové je například uzemnění. S jeho pomocí je totiž silný výboj energie bezpečně odveden do země, kde nemůže způsobit žádné škody nebo poškození elektroinstalace.

Izolace a ochrana vnitřní elektroinstalace

O vnitřní elektroinstalaci je potřeba pořádně pečovat a ještě zvýšit ochranná zabezpečení. S tím pomohou nejrůznější přepěťové ochrany a izolační materiály. S jejich instalací a celkově kontrolou celé elektroinstalace vám pomohou odborníci ze společnosti Hromo elektro. Stačí se na ně tedy obrátit, ať máte příští bouřku klid, že vaší elektronice ani domu nehrozí žádné velké nebezpečí.

Pravidelné revize

Z hlediska zajištění odpovídající funkčnosti hromosvodu v průběhu času jsou důležité i pravidelné revize. Ty se doporučuje provádět ideálně každé dva roky. Důkladná kontrola je na místě také v případě, že do hromosvodu udeří blesk. Tehdy totiž může vlivem silného výboje energie dojít k poškození, které může vyžadovat menší či větší opravu, aby byl hromosvod opět maximálně funkční.