Bez jakých kalibrů se neobejde žádný obráběč?


Obrábění kovů je velmi složitým a neustále se měnícím oborem. Postupem let se setkáváte s nárůstem požadavků, které se týkají přesnosti, kvality povrchů, rychlosti realizace zakázek a samozřejmě i cen. Pokud se chcete v tomto vysoce konkurenčním prostředí udržet, musíte vsadit na špičkové vybavení. Co nesmí chybět ve vašem skladu?

Složitá tvorba uložení

Jedním z nejčastějších kritérií je realizace uložení s přesahem, či s vůlí. Daný požadavek se dnes již objevuje na úplně všech technologických výkresech, které končí ve strojírenských dílnách. Ačkoliv se nejedná zrovna o jednoduchý úkol, finanční kompenzace rozhodně stojí za to. Nejdříve však musíte investovat nejen do strojů, nástrojů a zaměstnanců, nýbrž i do měřidel a adekvátních kalibrů.

Poslední zmíněná pomůcka přichází v několika základních variantách, mezi něž patří závitové, válečkové a třmenové kalibry, stejně jako měřicí kroužky. Chcete-li být schopni beze strachu přijímat zakázky, jsou pro vás nutností všechny čtyři kategorie.

Specifické rozměry

Vnitřní i vnější šroubovici vyzkoušíte díky závitovému kalibru a měřicímu kroužku, zatímco klasické tvary identifikujete na základě třmenového a válečkového provedení. Aby toho nebylo málo, každý typ přichází v desítkách normovaných variant. Vy musíte vlastnit úplně všechny. Kde je sehnat bez starostí, rychle a za příznivé ceny?

Začít můžete tím, že si otevřete internetové stránky pod výše vloženými odkazy. Dostanete se do prostředí známého e-shopu meridla.cz, kde vás ihned zaujme ohromný výběr všech normovaných produktů pro obráběče. Vyžadujete specifičtější přístup? Použijte některý z uvedených kontaktů a nechte si vytvořit libovolné měřidlo čistě podle vašich přání. Díky daným službám vás nebude nic limitovat na cestě k výdělkům.