Hledáte spolehlivého a levného dodavatele zlata?

Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz.

Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí.
Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra.

Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky.

Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů.

Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato.

Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).

Na co si musíte dávat při nákupu pozor?

Ze všeho nejdříve je potřeba si uvědomit, že žádná česká mincovna nevyrábí zlaté cihličky/slitky. Všechny tyto položky k nám putují například ze švýcarské rafinérie Argor-Heraeus, Německa či Austrálie.

Složitý proces přepravy je ideální záminka k tomu, aby si řada českých obchodníků naúčtovala kolikrát až nesmyslně vysokou marži. Přesně proto si můžeme všimnout absolutně odlišných cen úplně totožných slitků (stejná značka, hmotnost i ryzost).

Chcete si pro začátek pořídit například nejběžnější gramový slitek Argor-Heraeus? Někde ho koupíte za 1 900, což je krásná cena. Jinde za 2 200, což je o něco horší. U některých prodejců dokonce až za 2 500, což je opravdu nesmysl.

S výkupními cenami to funguje víceméně stejně. U jednoho prodejce takový slitek odprodáte za 1 700, u jiného za 1 450.

Dávejte si tedy pozor na velmi odlišné podmínky napříč českými obchody. Porovnávejte a nenechte se překvapit. Jedině tak nevyhodíte desítky až stovky tisíc korun z okna.

Rozhodně požadujte pouze fyzické slitky, které si schováte do trezoru a budete mít klid. Zapomeňte na virtuální držení zlata, akcie zlatých firem a nevýhodné bankovní spoření do zlata.

Ignorujte krátkodobé výkyvy na burze

Posledních několik týdnů bylo pro zlato velmi příznivých, nemyslíte? Jeho cena atakuje historická maxima. V takové chvíli se přece nevyplatí nákup, když je tento kov tak „drahý“.

Omyl! Žlutý kov je dlouhodobá a konzervativní investice. To znamená, že události několika málo týdnů nemají mít na vaši investiční strategii žádný vliv. Vy musíte postupně přikupovat v předem určených pravidelných intervalech. A to nehledě na aktuální výkyvy na trzích. Daná taktika vám přinese nejlepší užitek.

Budete-li poctivě dodržovat tento přístup v průběhu desítek let, vybudujete si opravdu záviděníhodné portfolio.