Hovězí na česneku
Hovězí na česneku, co budeme potřebovat
- 500 g zadního hovězího
- 50 g slaniny
- olej
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- vývar nebo hovězí bujón
- voda na podlití, sůl, pepř, mouka na zahuštění
Hovězí na česneku – postup:
na oleji pozvolna rozpustíme rozkrájenou slaninu. Očištěné hovězí maso zprudka opečeme na tuku se slaninou, přidáme nasekanou cibuli a česnek, společně poté krátce restujeme do tmavé barvy. Podlijeme vodou nebo vývarem, pokud vodou, přidáme bujón. Pod pokličkou pozvolna dusíme v troubě do měkka asi 2 – 3 hodiny na 160C.
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou a chvíli povaříme.
K masu se hodí rýže.
Máte nějaký zajímavý recept, o který byste se chtěli s námi podělit? Pokud ano, budeme se na vaše recepty těšit!