Hráškové rizoto s chřestem
Hráškové rizoto s chřestem, co si připravit:
- 200 g rýže na rizoto
- 1 cibule
- lžíce olivového oleje
- 500 ml vývaru
- 200 g zeleného chřestu
- 150 g vařeného krůtího či kuřecího masa
- 200 g zeleného hrášku – mraženého
- 125 g zakysané smetany
- 100 g parmazánu
- 1/2 lžičky kari koření
Hráškové rizoto s chřestem – příprava:
rýži propláchneme v sítu pod tekoucí vodou a vložíme do hrnce. Přidáme oloupanou cibuli nakrájenou na osminky, olivový olej, sůl, kari koření a zalijeme vývarem.
Vše přivedeme k varu a při mírné teplotě vaříme asi 20 minut – dokud se voda nevyvaří a rýže není měkká.
Mezitím z chtřestu odkrojíme tuhé konce, omyjeme ho a dáme povařit cca na 5 minut do osolené vody. Vařený chřest vyjmeme a udržujeme v teple.
Před dokončením přimícháme k rýži vařené maso, které pokrájíme na malé kousky a hrášek, aby se vše společně prohřálo.
Chřest, smetanu a parmazán přidáváme až do hotových porcí.
Máte nějaký zajímavý recept, o který byste se chtěli s námi podělit? Pokud ano, budeme se na vaše recepty těšit!
Jestliže máte rádi Avokádo, avokádová pomazánka Kluci v akci potěší vaše smysly.
Máte rádi utopence? Utopenci Kluci v akci, jsou od nich bezkonkurenční.