Španělská kuchyně vás překvapí svou pestrostí

still-life-1112529_1280

Mezinárodní kuchyně jsou velmi oblíbené a lákavé. Všeobecně rádi zkoušíme nejrůznější chutě a kombinace potravin, které jsou v našich končinách netradiční. Ale ne o každé kuchyni se dá říct, že je univerzální a bude chutnat každému.

Některé jsou velmi specifické díky používanému cukroví, které je mnohdy zcela odlišné od naší tradiční kuchyně. Jednou z kuchyní, která je však poměrně univerzální díky tomu, že v ní existuje hned několik specialit je kuchyně španělská.

Bez nadsázky se dá říct, že španělská kuchyně bude chutnat každému. Je v ní hodně masa, zeleniny, ovoce. Jedná se většinou spíše o lehčí jídla a nemusíte se bát přehnaně pálivého koření. Typické pro ni jsou čerstvé suroviny té nejlepší kvality. Budete-li chtít ochutnat španělské speciality, pak vám to asi zabere nějakou dobu.

Španělská kuchyně se totiž dělí podle jednotlivých regionů a každý region má jinou specialitu. Přesto se však dá říct, že mezi jídla, která si bez problémů dáte ve všech částech Španělska, patří zeleninová polévka gazpacho, která se podává pro nás netradičně za studena a paella.

U té je to s charakteristikou už trochu složitější, protože tento pokrm má hned několik variant. Na druhou stranu právě díky tomu, že existuje mnoho variant, si ji můžete jednoduše připravit i vy doma. Potřebovat k tomu budete kvalitní španělské potraviny, které na náš trh dováží společnost BMC Brno. Jejich kompletní nabídku španělských delikates i vín najdete na stránkách www.bmcbrno.cz. Najdete zde kvalitní olivy a olivové oleje, koření, paštiky, tradiční paprikový salám chorizo nebo kozí a ovčí sýry. Určitě nepřehlédněte v katalogu také španělská vína. Tradičně jsou se Španělskem spojována vína červená, ale také bílá vína stojí za ochutnání. Španělská vína budou chutnat především těm, kteří dávají přednost výrazným vínům s ovocnou chutí.