Lifting obličeje pomocí nití

21578-1-nite

Chceme-li vypadat mladě, je naprosto nezbytné, abychom věnovali naší pleti dostatečnou péči. Pravidelné cvičení, vyvážená strava, dostatek spánku a hydratace, omezení slunění jsou samozřejmostí. Nikdo z nás se ale nevyhne procesu stárnutí a nedokáže zastavit zákony fyziky v podobě gravitace. Jak pokožka stárne, ztrácí elasticitu, kolagenová vlákna povolují a epidermis (nejsvrchnější vrstva kůže) pozbývá lipidy (mastné látky, které udržují pleť hydratovanou). Výsledkem jsou povadlosti kůže v oblasti čelistí a lícních kostí ve formě tzv. druhé brady či syslíků. Zkuste pozvednout kontury obličeje novou metodou liftingu pleti tzv. Art Filting.

Niťový lifting

Lifting pleti nitěmi je další důležitou metodou, která získává na popularitě a účinnosti. Je to mini-invasivní technika kosmetického vylepšení, která zvedá povislou kůži na obličeji a krku pomocí dermálních nití. Fungují stejně jako lana na visutém mostě. Jsou navrženy tak, aby držely kůži na místě a poskytují podpůrnou strukturu, která vzdoruje vlivům gravitačního působení a stárnutí.

Art Filting je pohodlná metoda, kterou zvládnete absolvovat během polední pauzy. Je alternativou omlazení obličeje, která nevyžaduje celkovou anestezii, hospitalizaci nebo dlouhou rekonvalescenci. Výsledky jsou viditelné okamžitě a nadále se zlepšují až během 2 měsíců po zákroku. Mohou být umístěny v různých oblastech obličeje a těla, aby bylo dosaženo žádoucích výsledků v problémové oblasti.

Metoda Art Filting se provádí malými vpichy nejčastěji ve vlasové linii zavedením kanyly a ukotvením nití. Obecně je použito 2 – 20 nití, dle individuálního stavu pleti každého pacienta. Obvykle se provádí ambulantně v lokální anestezii. Procedura trvá asi jednu hodinu.

Zatímco niťový lifting není náhradou obličejového faceliftu, je ideální volbou pro ty, kteří chtějí přirozené přesto viditelné zlepšení, aniž by se vystavovali stresu a starostem s chirurgickým zákrokem.

Co všechno Art Filting dokáže?

Tato metoda liftingu může být skvělým způsobem, jak omladit a obnovit obrysy oblastí jako je obočí, tváře, čelisti a oblast krku, tedy místa, která jsou náchylná k ztrátě objemu.

Každá nit má háčky, které pomáhají udržet kůži zvednutou a je navržena tak, aby stimulovala produkci kolagenu. Nitě jsou vyrobeny z biokompatibilního materiálu..

Výhody Art Filtingu zahrnují tvarování a zvedání pokožky, ale také redukci váčků pod očima. Efekt vydrží až 3 roky. Tento postup je vhodnou volbou pro ty ve věku 30 až 60 let, pro něž může být mírně povadlá kůže již viditelná, ale stále mají zásoby kolagenu k regeneraci. Mladší pacienti, kteří by rádi zlepšili kontury svého obličeje, nebo ti s obličejovou asymetrii, můžou také zvážit tuto proceduru.

Je běžné kombinovat niťový lifting s jinými neinvazivními postupy, jako jsou dermální výplně či laserové ošetření pleti, které pomáhají zlepšit její strukturu.