Cuketové roládky s mletým masem
Cuketové roládky s mletým masem – suroviny
- 1 větší cuket
- 500g mletého masa (hovězí a vepřové)
- 1 vejce, 100g balkánského sýra
- 1 cibule
- 5 stroužku česneku
- tymián, petrželová nať, sůl, pep
- 5lžic strouhanky
- olivový olej
- 1dcl bílého vína
Cuketové roládky s mletým masem – postup
Mleté maso umícháme v míse se strouhaným sýrem, strouhankou, vejcem, cibulkou, na drobno prolisovaným česnekem a kořením. Cukety si nastrouháme na dlouhé plátky, do kterých budeme balit masovou směs, zabalené závitky naskládáme do zapékací mísy vytřené olivovým olejem a dáme péct. Po 15 min pečení podlejeme závitky vínem a vodou v poměru 1:1 a dopečeme.