Krkovička v marinádě z másla
Krkovička v marinádě z másla – suroviny
(2 porce)
- 2 plátky krkovice
- sůl, pepř
Marináda z másla
- 100g másla
- 300ml černého piva pokojové teploty
- 1KL drceného kmínu
- 1KL sušeného zázvoru nebo kousek nastrouhaného čerstvého
- majoránka
Krkovička v marinádě z másla – postup
Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku.
Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme. Necháme nejlépe přes noc marinovat v chladu. Poté vyjmeme, necháme povolit při pokojové teplotě a maso i s marinádou dáme do pekáčku. Vložíme do rozpálené trouby na 200C a pečeme dozlatova. Během pečení poléváme výpekem, který můžeme nakonec podle chuti zahustit.