Krkovička v marinádě z másla

Krkovička v marinádě z másla

 

 Krkovička v máslové marinádě

Krkovička v marinádě z másla – suroviny

         (2 porce)

  • 2 plátky krkovice
  • sůl, pepř

Marináda z másla

  • 100g másla
  • 300ml černého piva pokojové teploty
  • 1KL drceného kmínu
  • 1KL sušeného zázvoru nebo kousek nastrouhaného čerstvého
  • majoránka

 

Krkovička v marinádě z másla – postup

 

Maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme.
Máslo rozehřejeme, přilijeme pivo, přidáme koření a posekanou majoránku.
Maso vložíme do misky a marinádou zalijeme. Necháme nejlépe přes noc marinovat v chladu. Poté vyjmeme, necháme povolit při pokojové teplotě a maso i s marinádou dáme do pekáčku. Vložíme do rozpálené trouby na 200C a pečeme dozlatova. Během pečení poléváme výpekem, který můžeme nakonec podle chuti zahustit.

Napsat komentář