Jogurtové řízky
Co si připravit na jogurtové řízky?
- 8 větších vepřových řízků
- 2dl bílého jogurtu
- 0.5 lžičky citrónové šťávy
- 2 vejce
- 4 – 6 stroužků česneku
- strouhanku podle potřeby
- olej na osmažení
- špetku sladké papriky, pepř, sůl
Jogurtové řízky – postup
Maso naklepeme, pokapeme citrónem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Do jogurtu vmícháme vejce, česnek, koření a sůl, promícháme a do uzavíratelné nádoby vložíme maso tak, aby bylo ponořené do marinády. Necháme marinovat nejlépe 24 hodin. Během marinování maso několikrát přeložíme. Po marinování maso vyjmeme, odstraníme přebytečnou marinádu, obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji doměkka.
K takto upravenému masu můžete podávat například vařené či šťouchané brambory.
Mohlo by vás zajímat:
Špageti aglio olio peperoncino.