Jogurtové řízky

Jogurtové řízky

 

řízek

Co si připravit na jogurtové řízky?

  • 8 větších vepřových řízků
  • 2dl bílého jogurtu
  • 0.5 lžičky citrónové šťávy
  • 2 vejce
  • 4 – 6 stroužků česneku
  • strouhanku podle potřeby
  • olej na osmažení
  • špetku sladké papriky, pepř, sůl

Jogurtové řízky – postup

Maso naklepeme, pokapeme citrónem. Česnek oloupeme a prolisujeme. Do jogurtu vmícháme vejce, česnek, koření a sůl, promícháme a do uzavíratelné nádoby vložíme maso tak, aby bylo ponořené do marinády. Necháme marinovat nejlépe 24 hodin. Během marinování maso několikrát přeložíme. Po marinování maso vyjmeme, odstraníme přebytečnou marinádu, obalíme ve strouhance a smažíme v rozpáleném oleji doměkka.

K takto upravenému masu můžete podávat například vařené či šťouchané brambory.

Mohlo by vás zajímat:

Jak uvařit pohanku?

Špageti aglio olio peperoncino.

 

Napsat komentář