Korsika GR20 byl náš sen

Já i můj muž patříme mezi milovníky pěších túr. Válení a nic nedělání jen tak u moře pro nás není dovolená. A právě i z toho důvodu patřil mezi naše malé sny i ten, být součástí jednoho z nejvíce známých treků v Evropě a tím byla Korsika GR20. Na těchto šest úžasně strávených dní, kdy bylo nutné postarat se především o to, unést až na hřebeny krásných vrcholků nejen sebe, ale i svůj batoh, ve kterém nejvíce místa zabral stan, ve kterém každý z nás večer, co večer skládal svou hlavu a také výbava správného turisty, který se chce mít večer z čeho najíst a tou byl ešus, něco k snědku a příbory, jen tak nezapomeneme. Ač se to zdálo být na první pohled nemožné, zvládli jsme to s mužem na jedničku a již se nemohu dočkat dalšího společného výletu, který se ponese ve stejném duchu.

Korsika GR20 od severozápadu až na jihovýchod

Korsika GR20 nás provedla těmi nejkrásnějšími horskými místy, které se pnuly u těch nejvyšších vrcholů Korsiky. I když byla cesta mnohdy více než náročná a to především z toho důvodu, že přes den pálilo opravdu ostré slunce na naše neopálená záda, zvládnout se dala a dokonce nám cesta přinesla i celou řadu nových přátel, které mají stejné zapálení pro turistiku jako my. Každý večer jsme tak příjemně klábosily u misky s gulášem a večer před spaním hráli žolíky, jako za mlada. Bylo to opravdu úžasné a mile nás i překvapilo, že poslední dny své dovolené jsme mohli strávit v kempu, kdy na nás každý den čekalo průzračně čisté moře a lahodné mořské pokrmy v opravdu báječné nedaleké restauraci. Odpočinek jsme si totiž všichni rozhodně zasloužili.

GR20 pro nás znamená překonání našich dosavadních limitů

Myslím si, že do té doby, než nám Korsika nabídla své GR20, jsme ani netušili, jaké limity ve své fyzické kondici s mužem máme. Mnohdy byl pro mne jakýkoliv sestup i výstup velmi náročný a to i přesto, že jsem se domnívala, že je mé tělo připravené a dosti vytrénované. Ovšem musím uznat, že za ta krásná horská plesa a výhledy na opravdu překrásná mořská pobřeží a vrcholy, to vskutku stálo. A pokud bych se měla rozhodnout, zda další rok odcestuji znovu, já hlasuji pro jednoznačné ano a stejně tak je na tom i můj muž.